Fiske.

Västerdalälvens forsar tillsammans med över fyrahundra sjöar, tjärnar och vattendrag bjuder på ett varierat fiske. Abborre, gädda, harr, regnbåge och öring. Här finns de flesta fiskarterna för dig med rätta betet. Här finns också bra platser för handikappfiske.Bytjärn: Pit n´take-fiske med regnbåge (särskilt fiskekort)
Busjön: Rikligt med gädda och abbore även sik samt grov öring.
Vassgalen: Gädda och abbore.

Fiskekort säljes i alla affärer i Äppelbo. Kort kan även köpas på Vansbro turistbyrå.
www.vansbrofiske.se

trollbröllopet

Spelet bygger på sägnen om hur Äppelbo fick sin brudkrona från trollen.
En sägen som bevarats från generation till generation under århundraden,
och tänktes ha ägt rum under mitten av 1600-talet i en stuga
i fäbodstället Brudskogen, som därav fått sitt namn.
www.trollbrollopet.se

haftaleden

För att komma till Haftaleden:
Åk till Säla och mot Tyngsjö, vid korsningen (ca 5 km från byn) ta till höger mot Yttermalung ca 5 km Där mitt i en kurva så är det skyltat. Bra parkeringar. Leden underhålls av Korsnäsbolaget och ligger i Malungs Kommun

De första lite stela stegen på leden börjar uppför en liten backe, men låt er ej förskräckas det blir bättre sen. Det finns två val, den långa eller korta rundan. Vilket passar dig bäst- ja det beror på.

Den korta rundan är ca 2 kilometer och den långa är betydligt längre 9 kilometer.  Efter den första kilometern kommer du till den första underbart vackra rastplatsen. Där finns en slogbod där du kan avnjuta din första kopp kaffe. Sedan kommer en brant klättring uppför rullstensåsen som du kommer att "knalla" på den nästkommande kilometern.  Om du väljer den långa turen passerar du sen landsvägen och fortsätter  via tallskog och myrar och åsar fram till Kvissedforsen. Även om det kan vara något blött vid myrpassagerna räddar de spångar som är utlagda dig, även om du inte har stövlar. Vid Kvissedforsen finns nästa slogbod med utsikt över de två grenar av Västerdalälven som förenas med ett dånande, kaskadliknande ljud. Nu har du avverkat mer än halva sträckan och har nu en slutspurt fram till startplatsen, som även är målgången. Det är det som är så bra med Haftaleden den går runt, så du slipper gå fram och tillbaka. Men det finns en passage du ska vara försiktig vid på slutet, speciellt om det är fuktigt. Det är när du går över träskmarkerna på slutet. (Akta dig för krokodilerna)

Beroende av årstid kan du hitta murklor, blåbär, lingon under vandringen eller se någon av de vilda djur som finns bakom träden? Bävern är väl etablerad i dessa trakter, det syns på avverkningen.